Våra barnvagnar

naturkind - naturliga barnvagnar

naturkind

Naturkind är ett familjeföretag från Österrike som tillverkar barnvagnar och barnvagnstillbehör.

Deras vision är att producera barnvagnar fria från miljöfarliga ämnen så att bebisen istället kommer i direkt kontakt med naturliga material av högsta kvalitet från Europa.

All textil i barnvagnarna är av 100% ekologisk bomull som är certifierad,, trä till sittdelen, kokosnötsfibrer till madrassen, 100% ekologisk fårull till vaddering samt kork till sätet och ryggstödet.

Titta på Naturkinds olika modeller här: kombi barnvagn - Terra och duo barnvagn - Varius

 


Våra barnkläder

naturliga barnkläder

våra barnkläder

Hos sweetkids.se har vi samlat miljövänliga och naturliga ekologiska barnkläder & babykläder på ett och samma ställe så att du kan handla och hitta ett fint och unikt urval av designade barnklädesmärken av kvalitet som även är miljövänliga. Majoriteten av våra barnkläder är av ekologisk bomull men du hittar även bambu. De är båda material av naturfibrer och både ekologisk bomull och bambu känns naturliga och sköna att bära för baby och barn då de är material som är kända för att ha egenskaper att vara vänlig mot huden.

Våra babykläder av ekologisk bomull samt bambu är alla miljömärkta och många av våra märkeskläder till barn är av ekologisk bomull som även är rättvisemärkt/ fairtrade.

Vi har också babykläder & barnkläder som är tillverkade genom rättvis handel. Det betyder att när du shoppar dessa plagg så stödjer du ett lokalsamhälle där arbetarna som tillverkat barnkläderna får rättvis betalning, goda arbetsförhållande och på sikt ekonomisk och social utveckling. Ännu så är inte bomullen ekologisk för dessa barnplagg fast det är något som dessa kooperativ strävar efter i framtiden. Vi tycker det är naturligt att stödja dessa samhällen och dess arbetare.

Handgjorda produkter är också något vi tycker är bra och naturligt att handla för de små. Ofta så är handgjorda produkter tillverkade i liten skala och är därför unika i mängden.

Vi vill att du ska finna en samlingsbutik med varor som är naturliga och unika för ditt barn så att han/hon kan bära naturligt och etiskt tillverkade plagg som är moderna, fina, unika och prisvärda. Läs mer om våra märkeskläder till barn här.

 

naturfibrer

I ekologisk odling får inte kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och genetiskt modifierade grödor användas. Slutprodukten blir av högre kvalitet, får längre fibrer och ökad livslängd. Syftet med ekologisk odling är att skapa ett långsiktigt hållbart jordbruk i samspel med naturen. Den ekologiska processen gynnar både producenten och konsumenten och leder till att människor får arbeta i en hälsosam arbetsmiljö samt att konsumenten får en produkt som är miljövänlig och fri från kemikalier. Oftast så är den ekologiska bomullen certifierad av ett organ. För varje produkt har vi skrivit vad just det märket står för och vad produkten är tillverkad av. Kika på alla våra ekologiska barnkläder här.

 

bambu

Bambu är ett miljövänligt material som är slitstarkt men som känns väldigt mjukt och behagligt (kännas nästan som silke). Det är absorberande vilket betyder att det andas bra (håller dig sval på sommaren och varm på vinter). Det naturliga fibrerna påstås vara icke allergi-framkallande och torkar mycket snabbt. Bambu kommer från världens mest snabbväxande planta och kan klara sig på bara regnvatten.

 

Klicka här om du vill läsa mer om ekologiska barnkläder samt om certifiering och miljömärkning.

 

Våra barnmärken

piccalilly

Piccalilly

Piccalilly startades av Hannah Evans 2006 och har sitt säte i Yorkshire, England.

Målet är att skapa ett etiskt tänkande märke där man tillverkar fina produkter som är färgglada och med modern design tillverkade av ekologisk bomull.

Hela Piccalillys barnklädeskollektion som är tillverkad med ekologisk bomull är även rättvisemärkt/ fair trade och kommer direkt från CHETNA projektet i Indien. Hela distributionskedjan kan spåras och är granskad och certifierad av FLO, ECOCERT och Control Union samt GOTS - där säkerställs öppenhet och spårbarhet av produktionen från starten till slutet samt garantiet av flera oberoende inspektioner.

Piccalilly är också engagerade i att tillverka barnkläder genom rättvis handel - dvs Piccalilly använder sig av små familjeföretag i Indien och Indonesien där de jobbar under rättvisa arbetsförhållanden - just nu så använder de sig inte av ekologisk bomull, fast det är något de strävar efter.

Man har använt sig av miljövänliga färgmetoder till alla tryck på kläderna.

Titta på alla barnkläder från Piccalilly

 

katvig

Katvig

Katvig är ett dankst märke som drivs av Vigga Svensson.

2003 grundades Katvig med visionen att göra barnkläder för barnets behov av att vara barn.

Katvig var ett av de första företag att anlita en 'hållbarhetschef' som granskar allt från fabriken till butiken och att det görs på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Idag är nästan hela 75% av alla produkter kontrollerade och miljömärkta. Katvig strävar efter att förbättra och byta metoder för att bli ett mera miljövänligt företag och erbjuda detta genom sina produkter.

Mestadels av Katvigs barnkläder är ekologiska, en liten del är även tillverkade av återvunnen bomull. De har följande märkningar på sina kläder: Öko-Tex, GOTS, samt EU Flower Award. Färgerna är Öko-Tex märkta.

Titta på alla barnkläder från Katvig

 


duns sweden

duns barnklader

DUNS sweden är ett svenskt märke med sitt säte i Göteborg.

Alla kläder är tillverkade med 100% ekologisk bomull och är certifierade av Control Union (GOTS/EKO). De strävar med att jobba på ett rättvist sätt när de producerar sina barnkläder.

DUNS sweden arbetar med giftfria, azofria reaktiv(tryck)färger och änvänder sig av rotationsprint på trycken. Även bottenfärgen är giftfri och så mild och skonsam som möjlig.

Titta på alla barnkläder från Duns sweden

 

organics for kids

duns barnklader

Organics for Kids drivs av Jane Sheppard och är designade i England och tillverkade i Indien.

All bomull är ekologiskt och rättvisemärkt vilket betyder att de är fria från bekämpningsmedel och konstgödsel och vars odlare får ett rättvist pris för sin gröda.

Färgning är gjord på miljövänligt vis.

Titta på alla babykläder från Organics for Kids

 

green baby

Green Baby är ett engelskt barnmärke från London som kom igång 1999. De erbjuder ett sortiment av ekologisk bomull och miljömedvetna material. De är direkt engagerade med deras producent som tillverkar kläder genom rättvis handel i Indien.

Deras barnkläder är inte bara designade för att de små barnen ska få det bästa men också för miljön och jorden vi bor på. Green Baby är engagerade till det gröna och eco-living och erbjuder etiska och modemetvetna val till föräldrar.

Green Baby har vunnit många utmärkelser och priser i England för sin babykläder och barnkläder. 2010 vann de det årliga priset av Prima Baby tidningen, i Storbritannien, för att de erbjuder det bästa eko sortimentet till barn. De har nu vunnit två år i rad.

Titta på alla barnkläder från Green Baby